bola po maselnici druhá najdôležitejšia nádoba zo štiepaných dúžok. vyrábali si ich šikovnejší majstri doma, bol však k tomu potrebný fortieľ  a aj potrebné nástroje. Dúžky sa spájali obručami, spočiatku lubovými z liesky, neskôr z oceľového, hliníkového, či mosadzného plechu. Hlavným poslaním dieže bolo naloženie mäsa a slaniny po zabíjačke do soli, sanitry a cesnaku. Po niekoľkých týždňoch pobytu sa preparované mäso údilo. Odtiaľ na Kysuciach výraz diežková slanina

Cena25,- EUR
DarovalPodjavorová, Lutiše, Klubina
KategóriaStarožitnosti
Počet kusov4
Vek70 rokov

Obrázky položky:

Prídite sa pozrieť do priestorov Bimačku, kde si tento predmet môžete pozrieť na živo. Tešíme sa na Vašu návštevu.


Info:

Tento predmet je možné si zakúpiť priamo v Bimačku, alebo po predchádzajúcej dohode je možné predmety doručiť poštou alebo kuriérskou službou. Ak máte o tento predmet záujem kontaktujte nás.

Napíšte nám svoje reakcie a názory